A fiatalok munkaerõ-piaci
integrációját célzó projekt Adatai

A felhívás címe

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

A felhívás kódszáma

GINOP-5.2.4-16
A felhívás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kedvezményezett neve

NYÉKI AUTÓHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Gyakornokok foglalkoztatása a Nyéki Autóháznál


A projekt tartalma

A pályázat keretében két gyakornokot foglalkoztattunk 9+4,5 hónapon keresztül szakképzett és tapasztalattal rendelkező vállalati kapcsolattartó folyamatos felügyelete mellett.

A gyakornokok munkakörének FEOR számai: 7331 Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító / 4112 - Általános irodai adminisztrátor

A gyakornokok kapcsolattartója a vállalat tulajdonosa és ügyvezetője, 1991-ben tette le az autószerelő mestervizsgát, 2005-ben a Renault által preferált COTECH szakvizsgát.

Az új munkatárs munkaköréhez tartozott egy nagy értékű autódiagnosztikai eszköz kezelése, melynek beszerzésére lehetőséget adott a pályázat. Ez a Renault és Dacia gyártmányú összes jármű típus számítógépes hiba kiolvasója. Emellett ezzel a műszerrel lehet kommunikálni a járművek belső számítógépeivel, elektronikáival. Ennek segítségével lehet megállapítani egy jármű hibáját, újra programozni a számítógépét, szinkronizálni új kulcsot a gépjárműhöz, a gumiabroncsok jeladós szelepeit az autóhoz tanítani, hogy azok megfelelően működjenek.

Az eszköz szerteágazó menüvel rendelkezik: az autóval menet közben különböző értékeket, paramétereket lehet mérni, azokat rögzíteni, majd kielemezve segít a hibás működésű egységek kiszűrésében. Hozzásegíti a szakembereket az autóban lévő szinte összes elektronikai berendezés, egység feltérképezésében, diagnosztizálásában, melyek a teljesség igénye nélkül: motor, kipufogó rendszer, váltó, klíma- és fűtés rendszer, részecskeszűrő, turbófeltöltő, fékkör, ABS stb. Az elmúlt 15 évben a járműipar rendkívüli mértékben fejlődött, olyan kiemelkedő technológiákat alkalmaznak a járművekben, aminek a diagnosztizálásához és javításához elengedhetetlen ennek a műszernek a beszerzése és alkalmazása. A javítási technológiák első lépése az ún. Clip-diagnosztika, ezt követően a mérés eredményének függvényében, ill. az eszköz által adott diagnózis alapján történik a javítás. Ez a műszer a gyakornok munkavégzésének a legfontosabb eszköze, a javításra átvett gépjárművek 90%-ánál használják. Hasonló eszközzel találkozhat több márka kereskedő/szerviz egységénél, ezért tudása később is konvertálható marad.

A projektben igénybe vettük a gyakornokok foglalkoztatásával összefüggő adminisztratív, és a kötelező nyilvánosság biztosításának feladatainak ellátásához az átalánydíjas támogatást.


A projekt azonosító száma

GINOP-5.2.4-16-2016-00952

A szerződött támogatás összege

4 218 000,- Ft

 

A támogatás mértéke


100%

 

A projekt tényleges befejezésének dátuma

2018. január 20.

Márkáink
Renault Dacia